Misso polévka. Recept.
10.10.2022
MISO polévka 1 porce
- Naklíčím mungo fazolky (asi 2 polévkové lžíce fazolek propláchnu a zaliji vodou, nechám 24 hod, pak propláchnu a vodu vyliju, nechávám už jen ve vlhku, proplachuji 2 x za den), klíčky asi po 3-4 dnech
- Uvařím hrnek namočených přes noc kroupů (špaldové, žitné) 5 min
- V hrnci na oleji orestuji cibulku - ihned osolím, přidám nastrouhanou kořenovou zeleninu, dle výběru
- Dodám 2 lžíce kroupů a ½ lžičky miso pasty - dle chuti
- Chvílí podusím - 2 min
- Zaliju zel. vývarem nebo vodou, jen trochu ať se miso rozpustí
- Doliju potřebné množství vody, 2dcl na osobu
- Ochutím tamari omáčkou
- Do talíře dám lžíci naklíčených mungo fazolek, naleju polévku a posypu čerstvými bylinkami - petržel, bazalka, tymián, rozmarýn, pampeliška apod.
Mňam, výborné na odkyselení organismu, pomáhá při hubnutí
Dobrou chuť přeje Marci